Een autoverzekering is belangrijk voor iedereen die een auto bezit, maar het kan overweldigend zijn als je kijkt naar alle verschillende soorten dekking die beschikbaar zijn. Om het gemakkelijker te begrijpen, laten we de drie belangrijkste soorten autoverzekeringen en wat elk type dekt uit elkaar halen. 

Beperkt casco dekking 

Wanneer je beperkt casco dekking aanschaft, is je auto gedekt bij een ongeval. Dit betekent dat als je betrokken bent bij een botsing met een ander voertuig of object, je verzekeraar zal betalen om je auto te repareren of te vervangen tot een bepaald bedrag. Bovendien dekt dit type dekking doorgaans ook alle medische rekeningen die kunnen ontstaan als gevolg van het ongeval. 

All Risk Dekking 

All risk dekking voegt een laag van bescherming toe door het dekken van andere potentiële problemen die kunnen ontstaan met je voertuig. Dit omvat zaken als diefstal, vandalisme, brandschade, hagelschade, en meer. In sommige gevallen kan all risk dekking ook schade door natuurrampen zoals overstromingen en aardbevingen dekken. Afhankelijk van waar je woont, kan dit soort dekking verplicht zijn voor bestuurders die willen blijven voldoen aan de wetten van hun staat. 

Uitgebreide dekking 

Uitgebreide dekking combineert zowel beperkt casco als all risk dekkingen in één polis. Met een uitgebreide dekking ben je gedekt voor eventuele reparaties of vervangingskosten als gevolg van een ongeval, evenals eventuele schade veroorzaakt door andere gebeurtenissen zoals diefstal of natuurrampen. Dit type beleid is doorgaans duurder dan alleen beperkt casco of all risk beleid, maar biedt veel meer bescherming voor bestuurders die volledige gemoedsrust willen als ze onderweg zijn. 

Wat voor soort autoverzekering je ook kiest – alleen beperkt casco, alleen all risk, of uitgebreid – het is belangrijk om een vorm van bescherming te hebben voor het geval er iets gebeurt terwijl je met je voertuig rijdt. Door de verschillen te begrijpen tussen deze drie soorten autoverzekeringen en wat ze dekken, kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke het beste voldoet aan je behoeften en budget. Door dit te doen kun je op de lange termijn tijd en geld besparen!

Opzoek naar de beste prijs? Het is handig om van te voren je autoverzekering te berekenen, dit kan bij de meeste aanbieders op de website. Klik hier voor een voorbeeld van zo’n rekentool.